Îți e poftă de o plăcintă de mere gustoasă, ca la mama acasă? Chiar dacă nu ai timp sau îndemânare, poți prepara o variantă mult mai simplă și rapidă de plăcintă de mere, pentru care nu ai nevoie de mai mult de 2 ingrediente, precum și de un praf de zahăr și unul de scorțișoară.

Plăcinta de mere este un desert iubit în mod egal de cei mici și cei mari, cu care nu ai cum să dai greș, indiferent de cât de mofturoși sunt cei care se așază la masă. Aceasta poate fi consumată atât ca desert, la finalul unei mese tradiționale, cât și pe post de gustare între mese.

Pentru a prepara cea mai simplă și rapidă plăcintă de mere ai nevoie de 35 de minute la dispoziție, precum și de următoarele ingrediente:

 • 400 g de foi de plăcintă congelate;
 • 1 1/3 cană de mere tocate mărunt.

De asemenea, vei avea nevoie și de zahăr și scorțișoară, după gust.

Mod de preparare:

 1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
 2. Unge cu puțin ulei o tavă cu forme de brioșă. Întinde apoi foile de plăcintă congelate pe masa de lucru și taie-le în forme pătrate, astfel încât să le poți pune în orificiile pentru brioșă.
 3. Umple formele de brioșe din tavă cu foi de plăcintă congelate, apoi introdu tava la cuptor și coace-le în jur de 15 minute.
 4. Între timp, încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu și pune în ea mărul tocat cuburi mici, alături de zahăr și scorțișoară după gust. După ce bucățile de mere capătă aspect de gem, adică își lasă zeamă care se transformă într-un sos cremos, oprește focul.
 5. Umple formele de brioșe după ce foile de plăcintă s-au copt, cu umplutura de mere preparată anterior. Mai introdu o dată tava la cuptor, însă nu pentru mai mult de 5 minute de această dată.
 6. Scoate mini-plăcintele din formele de brioșe și așază-le pe o farfurie. Le poți servi imediat ce sunt gata, încă fierbinți, dar și după ce se răcesc.

Pont: dacă îți plac mini-plăcintele de măr fierbinți, le poți servi alături de o cupă de înghețată de vanilie – gusturile se completează perfect.

Foto: Pinterest

5 motive pentru care să mănânci plăcintă de mere

Plăcinta de mere este un desert hrănitor, ingredientul de bază fiind un fruct foarte sănătos, bogat în vitamine și minerale. Iată 5 beneficii ale acestei plăcinte:

 1. Îmbunătățește digestia întrucât mărul este bogat în fibre dietetice, despre care se știe că reglează tranzitul intestinal. Totodată, substanțele acide din măr stimulează producția de sucuri gastrice, care la rândul ei accelerează procesul de digestie.
 2. Sporește puterea de concentrare întrucât mărul conține tiamină, care are efecte benefice asupra memoriei și capacităților intelectuale.
 3. Fortifică sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale din mere, dar și din scorțișoară. Antioxidanții care se găsesc în aceste două ingrediente sunt, de asemenea, de mare ajutor pentru organism.
 4. Combate procesul inflamator din organism, datorită substanțelor nutritive din mere și din scorțișoară.
 5. Reduce colesterolul prin concentrația mare de niacină. Această vitamina din complexul vitaminelor B se regăsește din belșug în mere.

Plăcinta de mere este gustoasă și poate fi și sănătoasă, dacă este preparată acasă, din ingrediente naturale și dacă se consumă în cantități moderate.

Cel mai folosit soi de mere pentru plăcintă este Granny Smith, însă poți folosi orice tip de mere preferi sau ai la îndemână – rezultatul va fi oricum gustos. Se recomandă ca merele să fie curățate de coajă înainte de a fi folosite în preparate, pentru o textură mai potrivită.