E vremea caiselor, aromate, solare, cu textură fină și ușoară. Știu că e cel mai bine să le mâncăm proaspete, dar prăjitura aceasta se cere făcută. Are gust de vară, de răcoare, de mângâierea mamei. Sunt zeci de variante de rețete, eu am ales-o pe aceasta pentru că e ușoară și îmi iese întotdeauna perfect.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură cu caise: 5 ouă, 200 g iaurt, 100 ml ulei, 200 g zahăr, 220 g făină, 500 g caise fără sâmburi, 1 plic zahăr vanilinat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare.

Mai întâi separi albușurile de gălbenușuri, în două vase. Mixezi gălbenușurile cu uleiul, un praf de sare, praful de copt, vanilia și iaurtul. După aceea, bați albușurile și când ajungi la o spumă fermă, începi să adaugi zahărul. Te întorci la vasul cu gălbenușuri, amesteci ușor făina, iar la final încorporezi spuma de albuș.

Torni acest amestec în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și așezi jumătăți de caise, trecute ușor prin făină. După ce stă la cuptor 40 de minute la 180 grade, prăjitura e gata de servit.

Bon appetit!