Ingrediente
- 400 de g de morcovi rași
- 300g de făină
- 250 de g de ananas la conservă
- 4 ouă
- 200 g zahar tos alb
- 100 de g de zahăr brun
- 150 ml ulei
- 150 de g de stafide
- 1 esență de vanilie
- 1 lingurță de scorțișoară
- 1 linguriță rasă de praf de copt
- 2 lingurițe rase bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Pentru glazură:
- 200 de g de zahăr pudră
- 250 de g de crema de brânză
- 100 de g de unt
Mod de preparare:
Mărunțește morcovii cu ajutorul unui robot de bucătărie sau o răzătoare și apoi pune-l într-un bol mare. Toarnă peste morcov făina, zahărul brun și zahărul tos alb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și scorțișoara. Amestecă compoziția foarte bine, apoi pune peste aceasta ouăle, ananasul mărunțit împreună cu sucul din conservă, uleiul și esența de vanilie. Amestecă din nou toate ingredientele, iar la sfârșit adaugă stafidele.
Pregătește o tavă de sticlă și tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi adaugă toată compoziția. Pune prăjitura la cuptor pentru 50-60 de minute la 175 de grade. După ce ai scos prăjitura de la cuptor și ai lasat-o la răcit, te poți apuca de preparat glazura.
Pune zahărul pudră într-un bol încăpător și adaugă peste crema de brânză și apoi untul. Cu ajutorul unei spatule amestecă compoziția, iar după ce se încorporează toate ingredientele, folosește un mixer pentru a te asigura că s-a omogienizat foarte bine. După ce ai obținut o cremă lucioasă și de o consistență frumoasă, urmează să o întinzi peste prăjitură, folosindu-te de o spatulă. Deasupra glazurii poți presăra puțină nucă de cocos sau miez de nucă.
Acum poți să te bucuri împreună cu cei dragi de această prăjitură gustoasă și ușor de preparat. Poftă buna!
Comenteaza