Bomboanele Raffaello sunt, pentru mulți dintre noi, cele mai bune bomboane din lume. Combinația de nucă de cocos, napolitane și migdale este cu siguranță una dintre cele mai bune când vine vorba de o gustare dulce. Dacă și tu ne împărtășești gusturile, atunci suntem bucuroși să îți punem la dispoziție o rețetă care nouă ne-a câștigat inimile imediat ce am încercat-o.

Ingrediente

Blat:

  • 120 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr nucă de cocos
  • 50 gr migdale mărunțite
  • 5 gr praf de copt
  • 3 ouă
  • 1 lingură esență de vanilie
  • puțină sare

Cremă:

  • 500 ml frișcă neîndulcită
  • 400 ml lapte de cocos
  • 397 gr lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr nucă de cocos
  • 20 gr gelatină
  • 2 foi de napolitană

 

Pasul I

Se adaugă untul și zahărul într-un bol mare și se amestecă foarte bine. Când untul devine cremos, se încorporează ouăle, unul câte unul. Peste acest amestec se adaugă: făina, nuca de cocos, migdalele mărunțite, sarea, praful de copt, esența de vanilie și laptele la temperatura camerei.

Pasul II

Aluatul se nivelează într-o tavă și se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute, după care se lasă la răcit.

Pasul III

Se lasă gelatina în apă rece pentru aproximativ 5 minute. Când gelatina este hidratată, se toarnă 100 ml de apă fierbinte într-un bol, iar în această apă se adaugă gelatina scursă foarte bine și se amestecă până la dizolvare.

Pasul IV

Se pune mascarponele într-un bol mai mare și se amestecă până devine cremos. Peste el se adaugă laptele condensat, păstrând 50 gr pentru final. Se adaugă și laptele de cocos, nuca de cocos deshidratată și se amestecă foarte bine totul. Se adaugă gelatina și se lasă deoparte.

Pasul V

Frișca rece, neîndulcită, se pune în bolul unui mixer și se bate la viteză mare. Frișca se adaugă puțin câte puțin în amestecul de mai sus până se încorprorează în totalitate.

Pasul VI

Crema se adaugă peste blat și se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore.

Pasul VII

Foile de napolitană se marunțesc într-un robot de bucătărie.

Pasul VIII

Laptele condensat rămas se adaugă peste prăjitura scoasă de la rece, după care se presară foile de napolitană mărunțite. Prăjitura se mai pune la frigider pentru încă 30 minute.

Prajitura Raffaello

Sursa: JamilaCuisine

Poftă bună!