Acesta este un fel cameleonic, pentru că poate ține loc de mic dejun, poate fi aperitiv, fel principal sau garnitură. Este foarte ușor de făcut, practic prepararea sa pentru cuptor durează mai puțin de o oră. Poate fi o soluție savuroasă pentru mesele de weekend în familie sau pentru o reuniune cu prietenii. Nu vei sta prea mult în bucătărie, iar rezultatul va fi wow!
Pentru acest quiche cu spanac și patru feluri de brânză ai nevoie de:
3 kg de spanac proaspăt (cu baby spanac rețeta iese mai fină)
1 cutie de 200 ml smântână pentru gătit 15% grăsime
50 grame de unt
150 grame gorgonzola
150 grame Brie
150 grame Roquefort
150 grame Camemebert
1 legătură de chives sau o ceapă mai puțin iute
1 pachet aluat fraged
1 tavă rotundă cu diametrul 24 cm
Hârtie de copt
Spanacul se curăță și se sotează în unt și smântână, până se leagă. La final se adaugă legătura de chives tocată și se dă la răcit.
Aluatul fraged se întinde astfel încât să ajungă la o grosime de cel mult 3 mm. Se pune hârtie de copt în tavă, se unge cu puțin unt și apoi se așază foaia de aluat.
Se toarnă un strat de spanac, apoi se așază felii de Gorgonzola, încă un strat de spanac și feliile de Brie, încă unul și feliile de Camembert, ultimul strat și feliile de Roquefort.
La cuptor 30-40 de minute la 180 de grade, sau până ce stratul de brânză de deasupra este rumenit.
Bon appetit!
Comenteaza