Biscuiții Oreo se află printre preferințele multora dintre noi când vine vorba de o gustare dulce. Blatul crocant și crema moale și pufoasă cuceresc ușor inimile tuturor iubitorilor de dulciuri. Cum și noi ne aflăm printre fanii Oreo, ne-am gândit la o variantă poate chiar mai bună de a ne bucura de gustul sublim al combinației de cacao și lapte al acestor biscuiți, mai exact varianta de casă.
Sperăm să te bucuri și tu de această rețetă, pe noi cu siguranță ne-a cucerit!

Sursa: Pinterest
Ingrediente blat:
- 250 g unt nesărat
- 200 g zahăr
- 1 ou
- 2 fiole esență de vanilie
- 260 g făină
- 100 g pudră de cacao neagră
- 1 si 1/2 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de sare
Ingrediente cremă:
- 125 g unt nesărat
- 1 lingură de lapte
- 1 lingură de frișcă lichidă
- 2 fiole esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 400-450 g de zahăr pudră
Pasul I
Se bate cu mixerul untul și zahărul într-un castron mare, la viteză medie, până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă oul și esența de vanilie și se bate bine pană se încorporează. Separat, se combină făina cu cacaoa, praful de copt și sarea. Se toarnă treptat această compoziție peste cremă, mixând la viteza cea mai mică până când se omogenizează totul.
Pasul II
Se împarte aluatul în două părți egale, se învelesc în folie de plastic și se dau la frigider pentru 1 oră. Când aluatul s-a răcit, se preîncălzește cuptorul și se pune hârtia de copt pe tavă.
Pasul III
Se scoate o parte de aluat din frigider, se întinde bine cu făcălețul pe masa presărată în prealabil cu un pic de făină și se taie cercuri identice cu diametru de aproximativ 5 cm care se pun în tavă. Se dau la cuptor pentru aproximativ 12 minute și se repetă procedura pentru restul aluatului, inclusiv cel din frigider. Se scoate aluatul din cuptor și cât timp se lasă la răcit, se prepară crema.
Se combină untul moale cu laptele, frișca, esența și sarea și se bate bine până când se omogenizează. Se cerne zahărul pudră treptat, amestecând bine până la omogenizare. Umplutura se toarnă într-un poș cu gaură mai mare și se pune peste jumătate din biscuiți. Se acoperă cu restul de biscuiți, pentru a forma sandwich-ul.

Sursa: Pinterest
Poftă bună!
Comenteaza