Te ajutăm să alegi cea mai potrivită rețetă de cookie, în funcție de gusturile tale! Cookie-urile, cunoscute și sub denumirea de fursecuri americane, sunt ușor de preparat și potrivite pentru orice ocazie, așa că este bine să ai o rețetă pe placul tău pentru acest desert la îndemână. 

Cookie – rețeta cu bănuți de ciocolată

reteta_cookie_cu_ciocolata

Ingrediente pentru 24 porții:

  • 3/4 cană unt la temperatura camerei;
  • 3/4 cană de zahăr brun;
  • 1/4 cană de zahăr tos;
  • 1 ou la temperatura camerei;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • 2 căni de făină;
  • 2 lingurițe de amidon de porumb;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 1/4 cană de bănuți de ciocolată.

Mod de preparare:

1. Într-un bol încăpător, bate cu mixerul untul, zahărul brun, dar și zahărul normal, preț de 2 minute – până când obții un amestec cremos. Încorporează apoi oul și esența de vanilie.

2. Într-un alt bol, amestecă făina cu amidonul de porumb, bicarbonatul și sarea. Încorporează apoi acest amestec uscat în cel umed preparat anterior. Adaugă și bănuții de ciocolată, amestecă cu o spatulă, iar apoi acoperă cu folie de aluminiu și lasă la rece preț de cel puțin o oră. 

3. După ce scoți aluatul de cookie-uri din frigider, lasă-l la temperatura camerei 10 minute, apoi reîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă 2 tăvi cu hârtie de copt.

4. Folosește o lingură sau o cupă de înghețată pentru a porționa cookie-urile, modelează-le cu degetele apoi așază-le în cele 2 tăvi. Introdu la cuptor și lasă să se coacă în jur de 12-15 minute. Când sunt gata, acestea se rumenesc pe margini. Nu aștepta să se rumenească integral întrucât se vor usca prea tare și își vor pierde textura ușor cremoasă, moale la interior. Servește cookie-urile atât calde, cât și reci – le poți depozita la temperatura camerei, într-un loc ferit de razele soarelui, până la 1 săptămână.

Cookie-uri cu ciocolată și nucă

rețeta_cookie_cacao

Ingrediente pentru 48 de porții:

  • 1 cană de unt la temperatura camerei;
  • 1 1/2 cană de zahăr tos;
  • 2 ouă;
  • 2 lingurițe esență de vanilie;
  • 2 căni de făină;
  • 2/3 cană de cacao;
  • 3/4 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 2 căni de bănuți de ciocolată;
  • 1/2 cană de nuci mărunțite.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius. 

2. Într-un bol încăpător, bate cu mixerul untul, zahărul, ouăle și esența de vanilie. Separat, amestecă făina cu cacaoa, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi încorporează acest amestec în cel preparat anterior. Încheie cu adăugarea bănuților de ciocolată, dar și a nucilor. 

3. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi porționează compoziția cu o lingură și modelează 48 de cookie-uri pe care le vei așeza în 2 tăvi acoperite cu hârtie de copt. Introdu la cuptor și lasă 10 minute să se rumenească, apoi scoate și lasă să se răcească înainte de a le servi.

Rețetă de cookie cu lămâie

cookie_cu_lamaie

Ingrediente pentru 24 porții:

  • 1/2 cană unt la temperatura camerei;
  • 240 g cremă de brânză;
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă;
  • 1 1/2 cană de zahăr tos;
  • 1 ou la temperatura camerei;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • 1 linguriță de esență de lămâie;
  • 2 1/4 cană de făină;
  • 1/2 cană zahăr pudră;
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu;
  • pentru topping 1/2 cană de zahăr pudră.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, bate cu mixerul untul, crema de brânză, coaja de lămâie și zahărul tos. Încorporează apoi, pe rând, oul, esența de vanilie dar și cea de lămâie, făina, bicarbonatul de sodiu, precum și 1/2 cană de zahăr pudră. Setează mixerul la viteză mică și omogenizează compoziția. 

2. Folosește o lingură și modelează 24 de cookie-uri din această compoziție. Tăvălește fiecare cookie în 1/2 cană de zahăr pudră așezat într-o farfurie. Așază-le în tava acoperită cu hârtie de copt și coace-le timp de 10-12 minute. Când sunt gata, nu mai au aspect umed la suprafață. După ce le scoți din cuptor, mai lasă-le în tavă încă 5-7 minute și apoi scoate-le pe o farfurie și dă-le voie să se răcească înainte de a le servi. 

PS: Dacă îți plac prăjiturile cu lămâie, trebuie să încerci această rețetă de chec cu lămâie și mac.

Orice rețetă de cookie ai încerca, cea mai mare provocare este să respecți timpul de coacere. Întrucât fursecurile sunt încă ușor umede și par necoapte chiar dacă sunt gata, există tentația de a le lăsa mai mult la copt, iar astfel se usucă și își pierd tot farmecul. 

Servește fursecurile americane alături de un pahar cu lapte, cu un cappuccino cald sau chiar cu o cafea neagră, și gustul acestora va fi și mai bine pus în favoare. Poftă bună!