Cu rețeta potrivită de burrito, nu ai cum să dai greș, chiar dacă nu ești foarte priceput în bucătărie. Acest preparat este ideal pentru zilele de weekend petrecute acasă, în compania celor dragi. Nu știi care este rețeta de burrito pe care să o încerci? Venim cu 5 recomandări pentru tine!
Rețeta de burrito poate fi preparată pentru masa de prânz, dar este potrivită și pentru un mic dejun târziu. Burrito poate fi servit ca atare, dar și alături de o serie de salate sau sosuri – alegerea îți aparține.
Cuprins articol
Rețeta de burrito cu pui & orez
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 pulpe dezosate de pui;
- 1 lingură de boia dulce;
- ½ lingură de chimion;
- ulei de măsline;
- 2 căței de usturoi;
- 1 legătură de coriandru proaspăt;
- 400 g de fasole roșie din conservă;
- 200 g de orez fiert și răcit;
- 1 limetă;
- 4 roșii bine coapte;
- 4 frunze de ceapă verde;
- o mână de salată verde;
- 4 tortillas;
- 80 g de brânză Cheddar;
- 4 linguri de iaurt grecesc.
Mod de preparare:
- Preîncălzește tigaia tip grill pe foc mare. Între timp, spală pulpele de pui, usucă-le cu prosoape din hârtie, asezonează-le cu boia, chimion, sare și piper, apoi unge-le cu puțin ulei și așază-le în tigaia antiaderentă deja încinsă. Gătește timp de 10 minute, asigurându-te că la jumătatea timpului întorci pulpele și pe partea cealaltă. Lasă apoi la răcit.
- Între timp, încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare și sotează preț de 1 minut usturoiul pisat împreună cu codițele de la coriandru mărunțite. Adaugă imediat după fasolea roșie, după care la scurt timp și orezul. Lasă să se gătească în jur de 5 minute, timp în care vei amesteca ocazional. Între timp, dă pe răzătoare coaja de lime și toacă frunzele de coriandru. Adaugă în tigaie jumătate din cantitatea de coriandru tocat fin, precum și coaja de lămâie rasă, amestecă bine și oprește focul.
- Toacă mărunt roșiile, dar și ceapa verde și amestecă-le într-un bol, împreună cu zama de la limetă și coriandrul rămas. Asezonează salsa obținută după gust, după care încorporează și salata verde și pulpele de pui răcite și mărunțite.
- Încălzește timp de 1 minut o tortilla într-o tigaie încinsă bine și apoi scoate tortilla pe o farfurie întinsă. Umple-o cu un sfert din cantitatea de amestec de orez și fasole roșie din tigaie, dar și cu un sfert din amestecul pe bază de roșii, care conține și carnea de pui. Adaugă un strat de Cheddar ras, precum și o lingură de iaurt grecesc, după care rulează acest burrito. Continuă cu cele 3 tortilla rămase. Poți să servești acest burrito imediat ce îl prepari, însă îl poți înfășura în folie de plastic sau de aluminiu, pentru a îl servi mai târziu.
Burrito vegan
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 6 porții:
- 1 cană de orez sau quinoa;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 1 ceapă tocată fin;
- 1 ardei gras verde, tocat fâșii;
- roșii dintr-o conservă, scurse bine;
- 1 ardei iute curățat de semințe și tocat;
- 1 lingură de chimion;
- 1 linguriță de pudră de chilli;
- 1 linguriță de pudră de usturoi;
- ½ linguriță de sare;
- 1 conservă de porumb;
- 1 conservă de fasole roșie;
- 1 legătură de coriandru;
- 6 tortilla;
- 2 căni de salată verde, tocată;
- 1 avocado tăiat felii.
Mod de preparare:
- Fierbe orezul (sua quinoa) respectând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi lasă la răcit.
- Într-o tigaie încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu, apoi sotează ceapa și ardeiul gras preț de 5 minute. Adaugă roșiile, ardeiul iute și toate condimentele, amestecând bine. Gătește timp de 5 minute, după care poți completa cu fasolea roșie și porumbul scurs bine. După alte 5 minute poți opri focul, însă nu înainte de a adaugă și coriandrul tocat fin.
- Așază pe rând fiecare tortilla într-o tigaie antiaderentă, astfel încât să o încălzești. Umple apoi cu amestecul preparat în tigaie, dar și cu orez, salată verde și câteva felii de guacamole. Împăturește burrito-ul și servește-l cu ce sosuri dorești.
Burrito marocan
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 4 porții:
- 3 linguri de maioneză vegetariană;
- 1 linguriță de pastă de ardei harissa;
- ½ linguriță de turmeric;
- ½ linguriță de boia;
- 1 conservă de năut;
- sare și piper, după gust;
- ½ cană de cușcuș gătit;
- 4 tortillas;
- 1 cană de spanac proaspăt, mărunțit;
- ¼ cană de măsline verzi tocate;
- ¼ cană de caise deshidratate mărunțite;
- ¼ cană de fistic pisat.
Mod de preparare:
- Într-un bol, pasează năutul, apoi amestecă-l cu maioneza, harissa, boiaua, turmericul și asezonează cu sare și piper după gust.
- Încălzește pe rând, în tigaie, cele 4 tortilla, apoi umple-le cu amestecul de năut, cu cușcuș, spanac, măsline, caise și fistic. Rulează, taie pe jumătate și servește imediat.
Burrito cu carne tocată de vită
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 6 porții:
- ½ kg de carne de tocată de vită;
- 1 ceapă tocată fin;
- ¼ cană de coriandru tocat fin;
- 6 tortillas mari;
- 500 g de fasole roșie la conservă;
- 1 cană de brânză Cheddar rasă.
Mod de preparare:
- Într-o tigaie antiaderentă pusă pe foc mediu, sotează ceapa și carnea de vită. După ce carnea este complet gătită, adaugă coriandrul și ia de pe foc.
- Încălzește într-o tigaie, pe rând, cele 6 tortillas. Umple-le apoi cu amestecul de carne tocată, cu fasole roșie bine scursă înainte, dar și cu brânză Cheddar rasă. Rulează fiecare burrio și apoi așază-l în tigaia încinsă, unde îl vei lăsa preț de 2-3 minute, cu fața în jos, pentru a se rumeni tortilla. La final, întoarce-l și pe partea cealaltă și mai lasă-l 1 minut. Acest burrito trebuie servit cald întrucât carnea tocată își pierde gustul după ce se răcește.
Burrito cu ou și cu spanac
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 8 porții:
- 12 ouă;
- ¼ cană de lapte;
- ½ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper;
- 1 lingură de unt;
- 300 g de spanac decongelat și scurs bine;
- 1 cană de brânză cheddar rasă;
- 8 tortillas mici.
Mod de preparare:
- Într-un bol, bate ouăle împreună cu laptele, cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie așezată pe foc mediu, apoi pune amestecul de ouă bătute și amestecă ușor, până când ouăle sunt aproape gata. Lasă mai mic focul, încorporează spanacul și amestecă bine. După 1-2 minute, poți opri focul.
- Întinde cele 8 tortilla și umple-le cu ouăle gătite cu spanac, după care adaugă câte 2 linguri de brânză Cheddar deasupra. Rulează fiecare burrito.
- Încinge o tigaie încăpătoare pe foc mediu și așază, pe rând, toți burrito. Lasă-i câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi servește-i.
Indiferent de rețeta de burrito aleasă, vei obține un preparat gustos, care va fi apreciat de toată lumea de la masă :).
Comenteaza