Kimchi este un soi de murături nelipsite din bucătăria tradițională coreeană. Pe lângă faptul că este foarte gustos, este și bogat în nutrienți, iar o porție de kimchi pe zi este sănătate curată, asigurând un aport de 50% din necesarul zilnic de vitamine.
Există o mulțime de varietăți de kimchi, dar cei de la Tasty au rețeta perfecta pentru tine:
Ingrediente:
- 1 varză chinezească;
- ½ de cană cu sare grunjoasă (120g);
- 4 cepe verzi;
- 5 cm de ghimbir;
- 6 căței de usturoi;
- 1 ridiche albă japoneză (opțional);
- ½ de cană de orez alb;
- ¼ de cană cu apă;
- 2 linguri de sos de soia;
- 1 lingură de zahăr vegan;
- 1 lingură de gochugaru.
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este să toci varza. Aceasta trebuie tăiată în bucăți mari și pusă apoi într-un castron. Adaugă sare și după ce te-ai asigurat că ai amestecat bine, acoperă castronul și lasă-l deoparte timp de o oră-două. Varza trebuie apoi spălată foarte bine sub jet de apă rece.
Al doilea pas constă în mărunțirea cepei verzi și curățării usturoiului și ghimbirului. După ce termini poți opta pentru a adăuga în rețeta de kimchi și ridiche albă japoneză, pe care trebuie sa o tai și pe ea în fâșii subțiri, însa acest pas este opțional.
Pentru al treilea pas trebuie sa combini într-un bol de mărime medie orez, apă, usturoi, ghimbir și sos de soia. Amestecă aceste ingredinte folosindu-te de un blender pentru a face o pastă cremoasă. După ce ai realizat și acest pas, este timpul să adaugi zahărul și gochugaru. Vei adăuga gochugaru după gust, în funcție de cât de picant vrei să iasă kimchi-ul.
Pentru a trece la al patrulea pas, vei amesteca într-un bol mare varza, ceapa și ridichea albă japoneză. Apoi, adaugă deasupra pasta pe care ai făcut-o și amestecă întreaga compoziție.
Al cincelea pas constă în depozitarea compoziției. Ai nevoie de câteva borcănașe în care să lași preparatul între 2-14 zile pentru a avea timp să fermenteze.
Acum te poți bucura de kimchi-ul perfect. Pofta bună!
Comenteaza