Vrei o rețetă de quesadilla simplă și rapidă, care să fie pe placul tuturor celor adunați în jurul mesei? Ei bine, îți oferim 5 rețete, nu una singură, astfel încât să ai de unde să îți alegi favorita!
Quesadilla este un preparat mexican, făcut dintr-o tortilla (n.r. lipie făcută din porumb) umplută cu brânză, dar și cu fasole, carne și diverse mirodenii. Quesadilla poate fi făcută fie din două lipii cu umplutura între ele, fie dintr-o singură lipie, împăturită în formă de semicerc.
Un avantaj pe care îl are orice rețetă de quesadilla constă în faptul că poate fi preparată pentru orice masă din zi – atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină.
Cuprins articol
Rețetă de quesadilla cu legume
Foto: Instagram
Ingrediente pentru 1 porție:
- 1 tortilla;
- ½ cană de brânză Cheddar proaspăt rasă;
- ¼ cană de boabe de fasole fierte (pot fi din conservă);
- 1 lingură de ardei gras roșu tocat mărunt;
- 1 lingură de ceapă roșie tocată fin;
- 1 lingură de jalapeno murați tocați mărunt;
- 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin;
- Pentru servire, un sos la alegere: salsa, guacamole, sos de smântână, sos picant.
Mod de preparare:
- Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Încălzește tortilla preț de 30 de secunde pe fiecare parte.
- Pe jumătate din suprafața acesteia, cât timp tortilla e încă în tigaie, vei pune o jumătate din cantitatea de brânză Cheddar rasă. Acoperă apoi stratul de brânză cu fasolea boabe, ardeiul gras, ceapa și jalapeno. Încheie cu un ultim strat de brânză și apoi împăturește tortilla astfel încât să capete forma de semicerc.
- Unge quesadilla cu puțin ulei de măsline apoi întoarce-o cu o spatulă și pe partea cealaltă, pentru a unge și acea jumătate. Lasă focul mic și gătește quesadilla încă 1-2 minute, până când capătă o nuanță aurie și devine crocantă.
- După ce iei quesadilla din tigaie, dă-i voie să se răcească preț de 1 minut, apoi servește-o cu ce sos preferi.
Rețetă de quesadilla cu pui
Foto: Instagram
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin;
- 2 ardei grași roșii, tocați felii;
- ½ ceapă mărunțită;
- sare și piper după gust;
- ½ kg de piept de pui, tăiat fâșii;
- ½ linguriță de pudră de chilli;
- ½ linguriță de chimion;
- ½ linguriță de oregano;
- 4 tortilla de porumb;
- 2 căni de brânză Cheddar rasă;
- 2 căni de brânză Gouda rasă;
- 1 avocado, tăiat felii;
- 2 cepe verzi, mărunțite;
- smântână pentru servire.
Mod de preparare:
- Într-o tigaie așezată pe foc mediu încinge uleiul de măsline, apoi sotează în el ardeiul gras și ceapa, asezonate cu sare și piper după gust. Vei sota în jur de 5 minute, apoi le vei scoate pe o farfurie.
- În uleiul rămas în tigaie vei pune carnea de pui asezonată în prealabil cu sare, piper și celelalte condimente. În cel mult 8 minute, aceasta ar trebui să fie gătită așa că o poți scoate pe o farfurie.
- Într-o tigaie curată, așezată pe foc mediu, pune o lipie pe care o vei acoperi cu un strat de brânzeturi rase, cu pui gătit, cu ardeiul gras și ceapa sotată, precum și cu câteva felii de avocado și ceapă verde. Împăturește apoi tortilla și gătește-o în jur de 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-o pe un tocător, tai-o felii și servește-o cu smântână. Repetă operațiunea cu cele 3 tortilla rămase.
Rețetă de quesadilla cu pui și chorizo
Foto: Instagram
Ingrediente pentru 6 porții:
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- 1 ceapă tocată mărunt;
- 100 g de chorizo mărunțit;
- 2 bucăți de piept de pui gătit și mărunțit;
- 2 roșii tocate mărunt;
- un pachet de 300 g de tortilla;
- 200 g de brânză Cheddar rasă;
- coriandru tocat mărunt, după gust.
Mod de preparare:
- Încinge uleiul într-o tigaie și sotează ceapa împreună cu chorizo timp de 5 minute, după care poți adăuga carnea de pui și roșiile. Ia apoi tigaia de pe foc.
- Întinde o jumătate dintre lipii într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Împarte amestecul de carne de pui preparat anterior astfel încât să ajungă pentru toate lipiile. Adaugă peste brânza rasă și coriandru, după care le poți acoperi cu încă o lipie.
- Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și introdu tava la cuptor. Lasă quesadillas să se coacă în jur de 3 minute pe o parte, apoi întoarce-le și mai lase încă 3 minute și pe cealaltă parte. Scoate apoi quesadillas pe un tocător, feliază-le și consumă-le.
Rețetă de quesadillas cu praz și bacon
Foto: Instagram
Ingrediente pentru 2 porții:
- 1 lingură de unt;
- 1 praz tocat mărunt;
- 3 felii de bacon tocate mărunt;
- 1 lingură de muștar;
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt;
- 30 g de Cheddar ras;
- 30 g mozarella rasă;
- 2 tortillas mari.
Mod de preparare:
- Încinge untul într-o tigaie la foc mediu. Sotează prazul în jur de 10 minute. Scoate-l apoi într-o farfurie și lasă-l 10 minute să se răcească.
- Între timp, trage baconul la tigaie până când devine crocant, după care îl vei amesteca cu prazul, muștarul, pătrunjelul, brânza Cheddar și mozarella.
- Într-o tigaie încinsă pune o tortilla, pe care o vei acoperi cu amestecul preparat deja, apoi cu încă o tortilla. La foc mare, gătește-o în jur de 2 minute pe fiecare parte, apoi scoate quesadilla pe o farfurie și taie-o în 4 bucăți.
Rețetă de quesadilla cu cartof dulce și ceapă franțuzească
Foto: Instagram
Ingrediente pentru 2 porții:
- 4 cartofi dulci mici;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 4 cepe franțuzești tocate rondele;
- 200 g de boabe de fasole fava congelate;
- 4 tortilla din porumb;
- 60 g edamame date pe răzătoare.
Mod de preparare:
- Înțeapă din loc în loc cartofii cu o furculiță, apoi coace-i în cuptorul deja încins.
- Între timp, încinge uleul într-o tigaie, la foc mediu, și sotează ceapa franțuzească amestecând din când în când. După 10 minute, când ceapa devine maro, ia tigaia de pe foc.
- Gătește fasolea congelată în apă clocotită cu sare, nu mai mult de 3 minute, apoi ține boabele sub jetul de apă rece și scurge-le bine.
- Pune tortilla într-o tigaie încinsă bine, pe foc mediu, și întinde pe ea un sfert din cantitatea de brânză, jumătate din cartofii dulci copți și pasați, jumătate din cantitatea de ceapă, dar și din boabele de fasole și edamame ras. Încheie cu un strat de brânză, asezonează după gust și acoperă cu încă o tortilla. Gătește-o câteva minute pe o parte, apoi și pe cealaltă parte și scoate-o pe o farfurie întinsă. Repetă operațiunea cu ingredientele rămase.
Indiferent de ce rețetă de quesadilla încerci, aceasta este mai gustoasă dacă o servești alături de diverse sosuri precum salsa, guacamole sau sos de smântână. Poftă bună!
Comenteaza