Prepară o ciorbă de ciuperci extrem de sănătoasă, foarte gustoasă și ușor de gătit. Dacă nu știi ce să mai faci de mâncare și te-ai plictisit de aceleași rețete plictisitoare, această ciorbă de ciuperci în mod cert te va cuceri.
Pentru a găti rețeta de mai jos nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce înseamnă că este un preparat ideal pentru un prânz pregătit pe fugă sau chiar pentru o cină târzie.
Cuprins articol
Rețetă de ciorbă de ciuperci
Ingrediente 8 porții:
• 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
• 1 ceapă tocată mărunt;
• 3 căței de usturoi, pisați bine;
• 8 căni de supă de legume;
• 450 g ciuperci – poți folosi Champignon, Portobello și chiar și Shitake;
• 1 dovlecel tăiat cubulețe;
• 2 cartofi tăiați cuburi;
• 1 lingură de amidon;
• sare și piper, după gust;
• câteva foi de dafin;
• 1 linguriță de oregano uscat;
• 1 lingură de oțet de mere;
• pătrunjel proaspăt, tocat fin.
Mod de preparare:
1. Încinge uleiul într-o oală de ciorbă, apoi sotează în el ceapa timp de 7 minute, amestecând frecvent pentru a preveni lipirea. După ce ceapa se înmoaie, adaugă usturoiul și mai sotează 1 minut. Adaugă apoi supa de legume, ciupercile tăiate felii, dovlecelul, cartoful, dar și condimentele, după care lasă totul la fiert.
2. După 20 de minute, legumele sunt fierte în totalitate și poți adăuga oțetul. Gustă ciorba și vezi dacă mai este necesar să adaugi sare. Scoate foile de dafin, apoi adaugă oțetul și oprește focul.
Servește ciorba de ciuperci imediat, nu îi da voie să să răcească, pentru că este mult mai gustoasă fierbinte. O porție de ciorbă nu are mai mult de 103 calorii, deci poți mânca pe săturate, fără să îți faci griji pentru siluetă.
Pont: pentru a intensifica gustul de ciuperci al acestei supe, poți adăuga pe lista de ingrediente și pudră bio de ciuperci, care este extrem de aromată fiind făcută din ciuperci de pădure uscate – hribi, gălbiori.
Turtă de casă, pe care să o servești cu ciorba de ciuperci
Pentru a te bucura din plin de ciorba de ciuperci, servește-o alături de turte calde, proaspăt făcute în casă. Nu te descuraja, crezând că sunt greu de preparat – încearcă rețeta simplă de mai jos și vei obține cele mai gustoase turte pentru ciorbița ta preferată.
Rețetă de turte
Ingrediente pentru 8 porții:
• 1 cană apă caldă;
• 2 lingurițe de drojdie uscată;
• 1 linguriță de zahăr;
• 3 căni de făină;
• 1 lingură de ulei de măsline;
• 1 1/2 linguriță de sare de mare.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius.
2. Într-un bol, amestecă apa caldă cu zahărul și drojdia, apoi adaugă și 1/2 cană de făină și lasă amestecul să stea 15 minute, până când face spumă la suprafață. Pune apoi și uleiul, sarea, dar și încă 2 căni de făină apoi amestecă cu o spatulă de lemn.
3. Acoperă masa de lucru cu făină și scoate aluatul pe ea pentru a îl frământa. După 7-8 minute de frământat, dacă simți că este încă prea lipicios, poți completa cu făina rămasă. Coca trebuie să fie moale și umedă. După frământare, acoper-o cu folie de plastic și las-o să se odihnească 10 minute într-un loc călduț.
4. Frământă apoi iar aluatul și împarte-l în 8 bile egale, pe care le vei acoperi cu un prosop de bucătărie și le vei mai lăsa la crescut încă 10 minute.
5. Folosește apoi sucitorul pentru a întinde cele 8 bile de aluat. Dă-le o formă rotundă, de turtă.
6. Întinde turtele în două tăvi acoperite cu hârtie de copt, pe care le vei da la cuptor timp de 5-10 minute. Scoate-le apoi și servește-le cu ciorba de ciuperci caldă.
Poftă bună!
PS: Aici găsești repeta de ciorbă de burtă vegană, cu ciuperci pleurotus – merită încercată!
Comenteaza