Vrei să afli o rețetă rapidă de maioneză? Maioneza este, pe cât de bogată în calorii, pe atât de gustoasă, iar multe dintre preparatele noastre preferate conțin maioneză. Nu trebuie să fugi de acest sos doar pentru că îngrașă, ci îl poți consuma în cantități moderate, astfel încât să îți satisfaci pofta fără să îți pui silueta în pericol. Și pentru că lipsa timpului este o problemă cu care cu toții ne confruntăm în zilele noastre, iată o rețetă de maioneză care nu îți va răpi mai mult de 1 minut!
Cuprins articol
Rețetă rapidă de maioneză, care este gata într-un minut
Ingrediente pentru o cană de maioneză:
• 1 cană de ulei de floarea soarelui ori alt ulei cu aromă foarte discretă (în niciun caz ulei de măsline extravirgin)
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 1 linguriță de muștar Dijon
• 1 ou
• sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un recipient cu gura largă, apoi amestecă-le fie cu un blender de mână, fie cu un mixer vertical. Lasă blenderul jos, pe fundul recipientului, până când amestecul capătă aspect de maioneză, apoi poți ridica blenderul astfel încăt să devină un amestec omogen și la suprafață.
În cel mult un minut, maioneza este gata – o poți folosi imediat în rețetele tale sau o poți depozita în frigider, într-un recipient cu închidere ermetică, unde își va menține prospețimea timp de 7 zile.
Ponturi care îți îmbunătățesc această rețetă rapidă de maioneză:
• pune mai întâi oul în recipient, apoi deasupra uleiul și restul ingredientelor
• ridică lama blenderului/ mixerului pe măsură ce amestecul capătă culoarea și consistența maionezei
• nu contează dacă ingredientele sunt la temperatura camerei sau nu
Ce rețete poți prepara cu maioneză
Salată Coleslaw
Ingrediente pentru 4 porții:
• 1/3 cană de maioneză
• 3 linguri de castraveți murați mărunțiți
• 2 lingurițe de hrean ras
• 1 lingură de lapte bătut
• 1 linguriță de muștar
• 1 linguriță de oțet de mere
• ½ linguriță de zahăr
• sare și piper după gust
• 2 ½ cană de varză verde, tocată mărunt
• 1 cană de varză creață, mărunțită
• ¼ cană de pătrunjel proaspăt, mărunțit
• ¼ cană de ceapă verde, tocată mărunt
Mod de preparare:
Se amestecă maioneza, castraveții murați, laptele bătut, hreanul ras, muștarul, oțetul și zahărul într-un bol mic. Se asezonează apoi dressingul cu sare și piper.
Într-un bol mai încăpător, se pun ambele tipuri de varză tocată, pătrunjelul, dar și ceapa verde, după care se adaugă peste dressingul de salată.
Sandviș cu ton și maioneză
Ingrediente pentru 4 porții:
• 300 g ton din conservă, scurs bine
• 1 băț de țelină, mărunțit
• 1/4 ceapă roșie, tocată mărunt
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de muștar
• 1 lingură de arpagic proaspăt, mărunțit
• 1 lingură de mărar tocat fin
• ½ cană de maioneză
• sare și piper după gust
• 4 felii de brânză Cheddar
• 4 frunze de salată verde
• 8 felii de păine toast
Pentru dressing:
• 1 castravete curățat de coajă și tocat mărunt
• 2 jalapenos mărunțiți
• 1 legătură de mărar
• 1 cană de oțet
• ½ cană de zahăr
• 1 lingură de sare
• 1 linguriță de fulgi de chilli
• ½ linguriță de coriandru măcinat
Pentru prepararea dressingului, pune castravetele și mărarul tocat mărunt într-un bol. Între timp, pune o cratiță pe foc mic și în ea pune oțetul, zahărul, sarea, fulgii de chilli, muștarul și coriandrul, precum și ½ cană de apă și lasă să fiarbă. După ce zahărul se topește, ia cratița de pe foc și lasă la răcit. La final, încorporează amestecul de castravete și mărar.
Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă tonul, țelina, castravetele, ceapa, zeama de lămâie, arpagicul, mărarul dar și jumătate din cantitatea de maioneză și asezonează cu sare și piper.
Pune pe o tavă acoperită cu hârtie de copt 4 felii de pâine, pe care le vei unge cu maioneza rămasă. Apoi, întinde într-un strat subțire amestecul de ton pe toate cele 4 felii de pâine și pune deasupra câte o felie de brânză Cheddar. Bagă la cuptor și lasă în jur de 4 minute – brânza ar trebui sa fie topită la final. Scoate feliile de pâine din cuptor apoi mai adaugă câte o frunză de salată verde, apoi completează cu dressingul făcut la început și acoperă cu felia de pâine rămasă.
Salată de cartofi
Ingrediente pentru 6 porții:
• 1 kg cartofi baby, fierți
• 2 ½ linguriță de sare
• 3 ouă mari, fierte și tocate
• 1 lingură de oțet (nu balsamic)
• 2 legături de ridichi, tăiate felii
• 1 castravete curățat de coajă și mărunțit
• 2 linguri de ceapă verde, tocată mărunt
Pentru dresssing:
• ¼ cană de maioneză de casă
• 1 linguriță de muștar
• 1 cățet de usturoi dat pe răzătoare
• ½ linguriță de sare
• piper măcinat, după gust
Mod de preparare:
Toacă toți cartofii fierți felii, apoi pune-i într-un bol încăpător. Adaugă oțetul și sarea, apoi amestecă cu o lingură de lemn. Completează cu castravetele și cu ridichile, dar și cu ouăle fierte.
Pune toate ingredientele pentru dressing într-un bol, amestecă bine iar apoi adaugă dressingul peste salată.
Poftă bună!
Comenteaza