Există multe rețete cu bere neagră, de la feluri principale, la deserturi, iar dacă nu le-ai încercat niciodată, nu știi ce pierzi! Savoarea acestei băuturi îmbogățește aroma cărnii, a ciocolatei și nu numai. Iată 3 rețete cu bere neagră, pe care merită să le încerci!

Rețetă de supă de ceapă cu bere neagră

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 cepe;
  • 4 linguri de unt;
  • 100 ml supă;
  • sare și piper după gust;
  • 1 cană de bere neagră;
  • 3 lingurițe de ceapă verde, tocată rondele;
  • 4 felii de pâine toast.

Mod de preparare:

  1. Curăță ceapa de coajă și tai-o rondele. Încinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie antiaderentă și sotează inelele de ceapă până când se înmoaie și devin ușor transparente. Adaugă apoi supa cu un praf de sare și unul de piper și lasă la fiert preț de 10 minute.
  2. Pune berea într-o farfurie adâncă și înmoaie apoi cele 4 felii toast în ea. Încinge untul rămas și trage apoi la tigaie tote cele 4 felii de pâine înmuiate în bere neagră, pe ambele părți. După ce feliile de pâine devin aurii, poți opri focul.
  3. Servește supa în boluri, cu câte o felie de pâine trasă la tigaie, dar și asezonată cu ceapă verde.

Rețetă de tocană de vită și ciuperci cu bere neagră

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 1 kg de carne de vită, tăiată cubulețe;
  • ¼ cană de făină;
  • sare și piper după gust;
  • 4 linguri de unt;
  • 2 căni de bere neagră nefiltrată;
  • 200 g de ciuperci feliate;
  • 2 căni de morcov tăiat rondele;
  • 2 căni de ceapă tăiată rondele;
  • 2 căni de cartofi tăiați cuburi;
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți;
  • 5 căni de supă de vită;
  • 1 lingură de cimbru uscat;
  • pătrunjel pentru servire.

Mod de preparare:

  1. Pune făina într-o farfurie și tăvălește prin ea cuburile de carne de vită. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi încinge o lingură de unt într-o cratiță mare și sotează carnea. Întoarce carnea pe ambele părți, iar după 5-6 minute va căpăta o nuanță aurie. Scoate-o apoi într-un bol.
  2. Topește o altă lingură de unt, în care vei sota de această dată ciupercile asezonate cu sare și piper. După 4 minute, poți adăuga ceapa și usturoiul, iar după încă 3 minute poți completa cu ½ cană de bere neagră. Lasă să fiarbă 5 minute, după care toarnă și restul de bere rămas, precum și supa de vită și cimbrul uscat. Pune capac și lasă să fiarbă o oră și jumătate, la foc mic, timp în care vei mai amesteca din când în când.
  3. La final, asezonează tocana cu pătrunjel proaspăt și servește-o cât este încă fierbinte.

Rețetă de negresă cu bere neagră

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1 cană de bere neagră;
  • ½ cană de unt nesărat;
  • ½ cană + 1 lingură de pudră de cacao;
  • 1 cană + 2 linguri de zahăr;
  • 60 g de ciocolată fără zahăr, mărunțită;
  • 1 albuș de ou;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • ¼ linguriță de sare;
  • ½ cană de făină.

Pentru glazură:

  • 6 linguri de unt la temperatura camerei;
  • 1 cană de zahăr pudră.

Mod de preparare:

  1. Pune berea într-o crăticioară, la foc mic, și lasă până când rămâne 1/3 cană. Va dura în jur de 20 de minute.
  2. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi acoperă o tavă cu hârtie de copt.
  3. Într-un bol, pune untul, pudra de cacao, zahărul, dar și ciocolata fără zahăr și bagă la cuptorul cu microunde preț de 30 de secunde. Scoate bolul și amestecă bine compoziția cu o lingură. Mai bagă încă jumătate de minut la cuptor și apoi lasă crema obținută să se răcească în jur de 1 minut.
  4. Încorporează în crema de ciocolată preparată anterior 4 linguri de bere neagră, albușul de ou, esența de vanilie și sarea. La final, încorporează și făina, amestecând foarte bine.
  5. Toarnă compoziția de negresă în tava acoperită cu hârtie de copt și coace-o preț de 45 de minute. Când este gata, aceasta ar trebui să fie uscată la suprafață și să treacă testul scobitorii.
  6. După ce scoți tava din cuptor, lasă negresele să se răcească și abia apoi le poți orna cu glazura preparată prin amestecarea untului cu zahărul pudră, dar și cu berea neagră rămasă, la foc mic.

Nu refuza să gătești cu bere neagră, gândindu-te că gustul preparatelor va fi amărui. Aroma acestei beri poate să pună în valoare anumite ingrediente, modificând în bine gustul final. Pentru început, încearcă aceste 3 rețete și respectă pas cu pas indicațiile noastre, după care te asigur că vei dori să experimentezi și alte preparate cu bere.