Ți-am pregătit cele mai bune rețete de înghețată fără zahăr, cu care îi vei bucura pe cei mici și cei mari deopotrivă. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și nu necesită mult timp de pregătire?

Înghețată fără zahăr – cele mai gustoase rețete

1. Rețetă de înghețată fără zahăr, cu aromă de vanilie

înghețată_fără_zahăr_cu_vanilie

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 2 căni de frișcă;
  • 2 căni de lapte;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • îndulcitor artificial după gust.

Mod de preparare:

  1. Cu o jumătate de oră înainte de a începe să prepari înghețata, introdu în congelator un bol încăpător, în care o vei prepara.
  2. În bolul rece, bate cu mixerul toate ingredientele preț de câteva minute. Introdu la congelator bolul plin cu compoziția de înghețată și lasă-l preț de jumătate de oră, după care vei bate iar cu mixerul. Ține iar la congelator 30 de minute, bate iar cu mixerul și lasă apoi la congelator până când înghețata obține consistența dorită.

2. Rețetă de înghețată cu fructe de pădure și zero zahăr

înghețată_fără_zahăr_cu_zmeură

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 125 g de fructe de pădure;
  • 150 ml iaurt natural;
  • 150 ml cremă de cocos;
  • 2 linguri de îndulcitor artificial.

Mod de preparare:

  1. Pasează fructele de pădure cu o furculiță, apoi amestecă-le cu cremă de cocos și iaurt. Îndulcește după gust și congelează în ce forme îți dorești. După câteva ore, înghețata va fi numai bună de mâncat.

3. Înghețată de ciocolată fără zahăr

inghetata_fara_zahar_cu_ciocolata

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 1 cană de brânzică Cottage;
  • ¼ cană de smântână lichidă;
  • ¼ cană de cacao;
  • 1 lingură de esență de vanilie;
  • 1 ½ cană de frișcă;
  • 1 lingură de glicerină vegetală.

Mod de preparare:

  1. Într-un blender, amestecă brânza Cottage cu smântâna lichidă până când se transformă într-o compoziție omogenă. Adaugă apoi, treptat, și restul ingredientelor.
  2. Transferă într-un bol și bate cu mixerul compoziția obținută timp de cel puțin 20 de minute. Dă apoi la congelator peste noapte.

4. Rețetă de înghețată de lămâie

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 4 porții:

  • zeama și coaja de la o lămâie;
  • 180 g de cremă de brânză;
  • ½ cană de lapte de migdale neîndulcit;
  • îndulcitor artificial, după gust;
  • 2 picături de colorant artificial galben (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele în blender și mixează preț de câteva minute. La final vei pune și colorantul alimentar și vei mai porni pentru câteva secunde blenderul.
  2. Transferă înghețata preparată în congelator, unde o vei lăsa timp de o oră. Vei scoate apoi înghețata și o vei bate cu mixerul până când va căpăta o textură pufoasă. O vei da iar la congelator, unde o vei lăsa cel puțin 4 ore înainte de a o servi.

5. Înghețată cu ciocolată și alune, săracă în carbohidrați

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 4 porții:

  • ½ cană de lapte de migdale;
  • 1 lingură de pudră de cacao;
  • 6 linguri de unt de alune de pădure;
  • 1 cană de smântână;
  • îndulcitor după gust.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, amestecă cu ajutorul mixerului laptele de migdale cu pudra de cacao. Încorporează apoi și untul de alune de pădure, precum și smântâna și îndulcitorul artificial, după gust.
  2. Ține amestecul obținut la frigider timp de o oră, apoi scoate-l și mai amestecă-l o dată cu mixerul. Lasă-l apoi peste noapte la rece, în congelator, după care îl poți servi.

6. Înghețată cu piure de căpșune

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 350 g de căpșune, 2 linguri de zeamă de lămâie și ¼ cană eritritol pentru piure;
  • 1 ½ cană de smântână;
  • 1 cană de lapte bătut;
  • 1/3 cană de eritritol;
  • 1 lingură de esență de vanilie;
  • boabele de la o jumătate de păstaie de vanilie;
  • ¼ cană de oțet balsamic;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Prepară mai întâi piureul de căpșune curățând fructele și mărunțindu-le, apoi pasându-le cu blenderul. Pune piureul la fiert cu zeama de lămâie și îndulcitorul erirtritol, pe foc mediu. Îndepărtează spuma formată la suprafață. După ce piureul scade și rămâne cam o cană, oprește focul și dă piureul la frigider, să se răcească.
  2. Continuă cu prepararea unei reducții de oțet balsamic- pune la fiert oțetul și lasă-l să scadă până când rămâne o linguriță. Lasă la răcit.
  3. Pune în blender piureul de căpșune, smântâna, laptele bătut, esența de vanilie, dar și boabele de păstaie, eritritolul precum și un praf de sare. Folosește intensitatea maximă a blenderului pentru a omogeniza toate ingredientele. Vei obține aproximativ 4 căni de compoziție.
  4. Lasă la congelator înghețata timp de cel puțin o oră, apoi scoate-o și bate-o cu mixerul, încărporând și reducția de oțet balsamic. Introdu la frigider din nou înghețata și las-o timp de câteva ore înainte de a o servi.

7. Înghețată cu zmeură, fără zahăr

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 4 căni de zmeură congelată;
  • 1 cană de lapte de cocos;
  • ½ lingură de îndulcitor pe bază de stevia.

Mod de preparare:

  1. Pune cele trei ingrediente în blender și transfomă-le într-un amestec omogen. Poți servi înghețata obținută ca atare întrucât va avea textura dorită datorită fructelor congelate, însă o poți lăsa și la frigider câteva ore.

8. Înghețată de banane și căpșune

Foto: Pinerest

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 300 ml de smântână pentru frișcă;
  • 300 ml lapte;
  • 1 păstaie de vanilie;
  • 6 gălbenușuri de ou;
  • 500 g de căpșune tăiate pe jumătate;
  • 1 banană coaptă bine, curățată de coajă.

Mod de preparare:

  1. Pune smântâna și laptele la fiert, într-o crăticioară, împreună cu boabele de vanilie. După ce începe să clocotească, oprește focul.
  2. Într-un bol, bate gălbenușurile de ou și încorporează apoi amestecul de lapte și smântână, după care pune iar în cratiță și fierbe la foc mic.
  3. După 5 minute de fiert, timp în care vei amesteca încontinuu, ia cratița de pe foc, acoper-o cu un capac și las-o la răcit.
  4. Între timp, pune căpșunele și banana în blender și transformă-le în piure. Adaugă și amestecul de lapte fiert și lasă blenderul pornit câteva minute bune. Dă apoi la rece, în congelator, înghețata.
  5. După 30 de minute, scoate compoziția de înghețată din frigider și folosește blenderul pentru a o amesteca. Depozitează în frigider până la consum.

9. Înghețată cu un singur ingredient – banana

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 2 porții:

  • O banană mare, foarte coaptă.

Mod de preparare:

  1. Taie felii banana, pune-o într-o pungă cu închidere ermetică și dă-o la congelator. Las-o cel puțin 2 ore, însă de preferat ar fi chiar peste noapte.
  2. Pune feliile de banană congelată în blender și pasează-le, după care servește înghețata imediat.

10. Înghețată de pepene galben, fără pic de zahăr

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 500 g de pepene galben Cantaloupe;
  • 3 gălbenușuri de ou;
  • 1 cană de smântână pentru frișcă;
  • 1 linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Pune pepenele în blender și transformă-l în piure.
  2. Separat, într-un bol, amestecă cu mixerul gălbenușurile de ou cu esența de vanilie.
  3. În alt recipient, vei bate cu mixerul smântâna pentru frișcă, apoi o vei încorpora în amestecul pe bază de gălbenușuri. Completează cu piureul de pepene galben și transferă într-un recipient pe care îl vei introduce în congelator. După ce lași înghețata peste noapte, o poți servi.

Poftă bună!