Iarna nu este tocmai anotimpul exuberanței cromatice. Dacă nu e totul acoperit de zapadă, atunci depresivul gri devine atotstăpânitor. Mă gândesc să-l combatem măcar în bucătărie, unde putem să ne jucăm cu ingrediente care să fie nu doar gustoase, ci și plăcute privirii.

Așadar, iată ingredientele unei salate vesele, tocmai bună să ne scoată din amorțeala hibernală (pentru două persoane):
1 avocado
1 mango
2 fir ceapă verde
6 roșii cherry
250 gr creveți mari decorticați
O jumătate de pungă de mix de salată sau câteva frunze de salată iceberg
5 linguri zeamă de lămâie
1 linguriță miere
Câteva frunze busuioc proaspăt (opțional)
Puțină sare

Dacă ai tot ce-ți trebuie, mai durează cel mult 20 de minute să prepari salata. Spală creveții și pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, timp de 5 minute. Scoate-i pe un platou, stropește-i cu puțină zeamă de lămâie și lasă-i să se răcorească. În continuare spală și decojește fructele de avocado și mango și apoi taie-le cubulețe. Spală roșiile cherry și taie-le în jumătate sau în sferturi, dacă sunt mai măricele. Spală și toacă fin ceapa verde.

Pune toate ingredientele vegetale într-un bol și stropește-le cu zeama de lămâie în care ai dizolvat în prealabil mierea. Amestecă ușor, apoi adaugă creveții și frunzele de busuioc proaspăt.

Lasă această salată vreo 30 de minute la frigider, apoi bucură-te de gustul ei fin și de culorile minunate. Merge la micul dejun sau la cină, alături de un pahar de roze.