De multe ori, atunci când ne gândim la preparatele tradiționale nelipsite de pe masa românilor în zilele de sărbătoare, automat luăm în calcul salata de boeuf. Pentru că vrem să te încurajăm să ieși puțin tin tipare, îți propunem 3 rețete mai speciale de salate pe care să le încerci în acest an la masa de Crăciun. 

1.  Salata Mister

Ingrediente

  • -4 oua
  • 1/2 lingurițe de sare
  • 1/2 lingurițe de piper Negru
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 3 bucăți de castraveți
  • 300 de g de piept de pui (fiert în prealabil)
  • 1 bucată de ceapă (prăjită și tăiată julien)
  • 8 linguri de maioneză

Mod de preparare

Pasul 1: Pune într-un bol cele 4 ouă, adaugă sare și piper și apoi bate-le foarte bine. 

Pasul 2: Adaugă făina și  amidonul de porbum, apoi amestecă până când obții o compoziție omogenă.

Pasul 3: Folosește-te de un polonic pentru a pune compoziția de ouă în tigaie și prepară-le în același mod în care sunt preparate niște clătite obișnuite.

Pasul 4: După ce ai terminat clătitele, ruleazăle pe toate și apoi taie-le fidea subțire. 

Pasul 5: Acum este timpul să tai castraveții în felii lungi și subțiri, apoi adaugă-l într-un bol alături de fidea.

Pasul 6: Mărunțește pieptul de pui și adaugă-l și pe el în bol. 

Pasul 7: Este timpul să pui ceapa prăjită și  maioneza, apoi amestecă totul foarte bine.

Pentru a-ți fi mai ușor poți urmări următorul video cu rețeta:

2. Salată în straturi

Ingrediente

  • 80 de g de cașcaval
  • maioneză
  • 1 roșie
  • 1/2 lingurițe de sare
  • 3 fire de ceapă verde
  • 200 de g de piept de pui afumat
  • 2 ouă fierte

Mod de preparare:

Pasul 1: Pune o folie de plastic într-un bol și adaugă primul strat de cașcaval ras.

Pasul 2: Repartizează uniform cașcavalul cu ajutorul unei furculițe, apoi adaugă un strat subțire de maioneză.

Pasul 3: Taie roșia în cubulețe mici și așeaz-o uniform în bol.

Pasul 4: Presară puțină sare deasupra roșilor, apoi adaugă ceapa verde tocată mărunt.

Pasul 5: Taie pieptul de pui afumat în bucățele mici și adaugă-l și pe el în bol alături de celelalte ingrediente.

Pasul 6: Peste stratul de carne pune ouăle fierte mărunțite foarte bine, iar apoi adaugă încă un strat de maioneză.

Pasul 7: Pune bolul la răcit pentru 30 de minute și apoi te poți bucura de o salată delicioasă.

3. Salată de crudități cu iaurt

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 țelină
  • o jumătate de lâmăie
  • 2 mere
  • 150 ml iaurt
  • piper 
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Pasul 1: Curăță morcovul și țelina și apoi dă-le prin răzătoare.

Pasul 2: Adaugă-le într-un bol și stoarce deasupra o jumătate de lămâie.

Pasul 3: Dă prin răzătoare cele două mere și după ce le pui în bol, mai stoarce puțină lămâie. 

Pasul 4:  Peste iaurt adaugă sare, piper și ulei de măsline, iar după ce amesteci foarte bine răstoarnă-l și pe acesta în bolul mare. 

Pasul 5: Amestecă întreaga compoziție și acum poți savura o salată fresh și sănătoasă.

Poftă bună!