În curând vine vremea lor și, cum se spune că sănătatea se menține cu leacurile pământului natal, nu ne-ar strica o cură de verdețuri primăvăratice.

Știu că urzicile, ștevia, leurda nu sunt chiar preferatele tuturor, dar cine știe, dacă ai măcar curiozitatea de a încerca această rețetă simplă, poate le vei include în meniul tău de sezon.

Iată ce-ți trebuie pentru această supă-cremă de urzici:
urzici_558414001 kg urzici curățate și spălate bine
3 cartofi
1 legătură de ceapă verde
1 litru supă de legume
2-3 căței de usturoi pisați
1 lingură ulei de măsline
Smântână (dacă preferi)

Știi deja poate, urzicile se spală în câteva ape reci și apoi în 2-3 ape cu câte o lingură de oțet. Le fierbi apoi în supa de legume împreună cu cartofii și ceapa verde, până li se înmoaie micuțele tije sau preț de un clocot-două.

Când toate sunt fierte, se pasează, se mai adaugă uleiul, sare, piper și usturoiul pisat. La final, smântâna și gata, în castroane, cu crutoane. Bon appetit!