Pișcoturi însiropate în espresso, cu un strat ușor și cremos de mascarpone amestecat cu iaurt stracciatella. V-am atras atenția?

Tiramisu este desertul meu italian preferat. A fost inventat în anii 1960, în regiunea Veneto, Italia iar traducerea mot-a-mot a cuvântului tiramisù este “înveselește-mă” sau “energizează-mă”; ceea ce are sens, având în vedere proprietățile magice ale acestui desert de a ridica nivelul de endorfine.

Crema originală este compusă mascarpone, ouă, zahăr și cu un strat fin de cacao presărat deasupra. Rețeta noastră însă are un ingredient diferit care îi oferă o textură mult mai ușoară, făcând desertul mai răcoros : iaurtul stracciatella.

Stracciatella are tot origini italienești, fiind un sortiment de gelatto din lapte, cu fulgi de ciocolată neagră. Cuvântul provine din stracciare, care înseamna a rupe sau a fărâmița.tiramisu-preparare

Lăsând etimologia la o parte, să trecem la treabă!

Ai nevoie de:

  • Un pachet de pișcoturi
  • 200 ml de espresso
  • Câteva picături de esența de migdale Dr. Oetker ( după gust )
  • 200 grame de mascarpone
  • 250 de grame de iaurt Muller cu Stracciatella

Din experiență, nu este nevoie de extra zahăr pentru că pișcoturile sunt dulci și iaurtul la fel. Pentru cantitățile de mai sus este ideal un recipient pătrat și adânc, de aproximativ 30cm. Amestecă esesnța de migdale în cafea. Însiropează bine pișcoturile, amestecă iaurtul cu mascarpone și așează-le pe două straturi. Cerne cacao deasupra și gata!

După aproximativ 2-3 ore la frigider, desertul este perfect pentru consum. 🙂