Știu ca unele dimineți cer un mic dejun copios. Acesta rețetă simplă de toast franțuzesc este un deliciu făcut din ingrediente care îți dau energie să începi weekendul în forță. Spre deosebire de rețeta originală franțuzească, această rețetă conține un ingredient secret, responsabil pentru rezultatul ultra-crocant.
Cuprins articol
Ingrediente pentru două portii
- 3 ouă
- 1/3 cană cu lapte
- 2 linguri de faină
- 3 linguri de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 4 sau 5 felii de pâine
- 2 căni cu vârf Fortza de Rontzăială
- 1-2 linguri de unt
Instrucțiuni
Într-un vas întins amestescă ouăle, laptele, făina, zahărul, sarea, scorțișoara și vanilia. Amestecă-le energic până obții o compoziție omogenă.
Într-o pungă care se sigilează, adaugă fulgii de Fortza de Rontzăială si zdrobește-i cu mâinile sau cu un sucitor, până sunt de dimensiunea fulgilor de ovăz. Toarnă fulgii zdrobiți în alt vas întins.
Înmoaie fiecare bucată de pâine în amestecul de ou și lapte, iar apoi prin fulgii zdrobiți, pe ambele părți.
Topește o bucată mică de unt într-o tigaie la temperatură moderată, adaugă feliile de pâine și rumenește-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Servește-le cu gem sau fructele tale preferate. Și ai grijă, pot da dependență. 🙂
Comenteaza