“Dragostea pentru cafea leagă prietenii frumoase”

Adevărații iubitori de cafea știu că această băutură nu este doar un pretext de socializare, ci este una dintre cele mai frumoase metode de răsfăț, pentru că nimic nu se compară cu sentimentul plăcut pe care ți-l oferă savoarea unei cafele de calitate.

Și pentru că și noi împărtășim această iubire pentru cafea, am creat un top 5 al cafenelelor din București care nouă ne-au oferit o experiență plăcută. Astfel, fie că ești un adevărat cunoscător de cafea sau doar vrei să găsești un loc drăguț în care să te bucuri de o băutură caldă delicioasă, atunci te invităm să descoperi și tu următoarele cafenele.

  1. Ted’s Coffee
Credit foto: https://www.restocracy.ro

Credit foto: https://www.restocracy.ro

 

Ted’s Coffee nu este o simplă cafenea, ci este locul în care îți savurezi cafeaua servită cu cel mai larg și prietenos zâmbet. Aici ai o gamă largă de specialități cu care să te răsfeți, fiind locul ideal în care să găsești cafea de specialitate certificată. 

Pe lângă aroma îmbietoare de cafea, scortișoară și croissante proaspăt scoase din cuptor, Ted’s se bucură și de un design care îți face cu ochiul. Atât design-ul interior al cafenelelor, cât și a paharelor din care ești servit, îți vor da încă un motiv pentru care să te îndrăgostești ce această locație.

De altfel, Ted’s Coffee are numeroase locații unde te așteaptă cu drag. În București îi poți găsi în Afi Mall Controceni, Băneasa, Dorobanți, Eurotower, Herăstrău, Pipera, Universitate și Victoriei. În afara capitalei poți da de ei în Sibiu și Brașov.  

Află mai multe despre Ted’s Coffee de pe: http://www.tedscoffeecompany.com

  1. Handsome Monk
Credit foto: https://bucharestcityapp.com

Credit foto: https://bucharestcityapp.com

Handsome Monk este o cafenea care a luat naștete datorită iubirii și pasiunii pentru cafea. Nu este numai un loc în care vei savura una dintre cele mai delicioase băuturi pe bază de cafea, ci este o adevărată poveste care te poartă în toate colțurile lumii prin aromele bine alese. De asemenea, chiar ei susțin ca misiunea lor este: ,,Am fost curioşi. Am călătorit. Am descoperit. Şi nu ne-am oprit aici. Ne-am propus să împărtăşim acest dar minunat oferit de natură, să o facem în moduri cât mai originale, având tot timpul în minte, însă, rădăcinile cafelei. Prin întoarcerea la origini, dorim să redăm atmosfera acelor vremuri, să ne transpunem într-o altă dimensiune, să ne bucurăm împreună de experienţe autentice, înconjurându-ne cu elemente naturale, desprinse, parcă, din vremea strămoşilor noştri.”

Află mai multe despre ei pe: http://www.handsomemonk.com/index.php

  1. 5 to go
Credit foto: https://www.startupcafe.ro

Credit foto: https://www.startupcafe.ro

5 to go este o cafenea care a luat naștere din dorința de a oferi oamenilor o cafea de calitate și la cel mai accesibil preț. Astfel, această cafenea vine cu două concepte principale: primul este reprezentat de “to go”. Indiferent de vârstă sau mediu profesional, se remarcă o tendință a oamenilor de a fi mereu pe fugă, așa că produsele oferite sunt menite de a fi consumate rapid sau luate la pachet. Al doilea concept este reprezentat de prețul unic de 5 lei. Așadar, orice vrei să cumperi fie ca este vorba de mâncare, fie că este vorba de cafea, ciocolată caldă, fresh-uri sau alte băuturi, pe toate le vei găsi la prețul de 5 lei. Așa că dacă ești în drum spre muncă sau facultate și vrei să îți iei o cafea de calitate și accesibilă, 5 to go este soluția ideală.

Află mai multe despre ei de pe: https://fivetogo.ro/concept/

  1. Grand Cafe Van Gogh

cafe van gogh

Aflată în inima capitalei, Grand Cafe Van Gogh este cafeneaua perfectă atât pentru pasionații de cafea, cât și pentru artiști. Așa cum îi spune și numele, această locație este dedicată pictorului Vincent Van Gogh, iar în interior poți găsi cele mai importante tablouri ale sale. Pe lângă design-ul dat de capodpoperele marelui artist, locația se bucură și de preparate culinare delicioase și, bineînțeles, de cafea aromată și savuroasă.

Îi poți găsi si pe: http://vangogh.ro

  1. Camera din Față
Credit foto:http://cameradinfata.ro

Credit foto:http://cameradinfata.ro

Camera din Față este un loc intim și foarte drăguț, perfect pentru o întâlnire romantică sau o ieșire relaxantă într-un mediu cochet și liniștit. Este genul de locație care îți naște un zâmbet larg pe față odată ce îi pășești pragul. Chiar ei își descriu într-un mod foarte frumos cafeneaua ca fiind: ,,E locul acestor 3 personaje. Fiecare cu povestea lui, cu amintirile uneori rostite, alteori nu. Dar în ea încap lejer 20 cu peste 200 de poveşti spuse alandala sau pe rând, la un ceai aburind, o cafea proaspăt râşnită, o linguriţă de şerbet sau dulceaţă. E ca o cutie de lemn cu mii de sertare şi totodată e un puzzle imens ce aşteaptă să fie compus. Şi, ai să râzi, simţim că ne regăsim în toate sertarele, că ne e bine în toate piesele împrăştiate pe jos: amintiri, prieteni de care n-am mai auzit de-o viaţă, poveştile altora, noi cu voi într-o seară ploioasă de toamnă sau cine mai ştie ce.”

Află mai multe despre ei de pe: http://cameradinfata.ro/despre-noi

Care este top-ul tău 5 de cafenele din București?