Închide ochii și imaginează-ți: ești din nou copil și mergi în vizită la bunici. Când pășești în casă, te inundă aromele unor bunătăți de casă cum numai bunica știa să-ți pregătească. Sau e weekend, mama ta e în bucătărie și îți gătește ceva bun, cu zâmbetul pe buze. Simți mirosul de gogoși pufoase? Sau poate cel al plăcintelor calde, proaspăt aranjate pe farfurie și numai bune de mâncat.

Nu putem aminti de cele mai iubite deserturi din copilărie fără a menționa și clătitele delicioase, umplute cu dulcețuri sau gemuri preparate acasă, sau de papanașii veseli, decorați cu smântână și dulceața preferată. Poalele-n brâu, cu brânză dulce sau sărată, din zona Moldovei, țineau locul gustării de prânz, în timp ce crema de zahăr ars, moale și parfumată, era desertul de casă cu care ne îndulceam weekend-urile. Minunatul griș cu lapte, servit fie cald, fie rece, ne îndulceau serile în timp ce ascultam poveștile spuse de bunici, pe când feliile din salamul de biscuiți erau adesea furate de pe farfurie, fără știrea părinților.

Momentele simple, precum acestea, sunt cele care dau mai mult gust amintirilor din copilărie, nu-i așa? În semn de prețuire față de acestea, Raftul bunicii îți lansează o provocare, și anume să îmbraci haina de povestitor și să ne spui care este desertul tău preferat din copilărie și cum îți îndulceau părinții sau bunicii zilele petrecute în compania lor.

iubesc-sa-gatesc-raftul-bunicii

Sub motto-ul „Gătim Împreună”, cei de la Raftul bunicii ne-au îndemnat să depănăm firul poveștii celui mai delicios desert de casă pe care l-am gustat vreodată, dar și să petrecem mai mult timp gătind în familie.

Bucătăria devine loc de joacă atunci când dăm frâu liber imaginației și ne adunăm, cu mic cu mare, să pregătim bunătăți de casă desăvârșite. Iar dacă rețetele tale preferate se pot prepara cu unul dintre produsele marca Raftul bunicii, poți înscrie bonul fiscal aici până pe 30 iunie, și intri automat în tragerea la sorți din 4 iulie. Premiul constă într-unul din cele 10 Coșuri cu Bunătăți de la Raftul bunicii. De asemenea, primești garantat un eBook de bucate cu rețete fresh de sezon.

iubesc-sa-gatesc-campanie-gatim-impreuna-raftul-bunicii

Descoperă ce aliați de preț de la Raftul bunicii poți avea în bucătărie!

Făina Superioară 000 de la Raftul bunicii este o făină de grâu cu o textură fină și mătăsoasă, cu un conținut mic de proteine, fapt care o face potrivită pentru deserturi pufoase, creme și alte bunătăți de casă delicate. Întotdeauna albă, de înaltă calitate și obținută din grâu românesc de calitate superioară, fără aditivi sau amelioratori adăugați, din Făina Superioară 000 Raftul bunicii obții un aluat care se frământă cu ușurință și crește frumos. Acest aluat poate fi modelat după bunul plac, în prăjituri, torturi, foi de plăcintă, chec bine copt sau alte preparate de casă pe bază de făină albă cu care vrei să-i încânți pe cei dragi.

Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii este o făină superioară albă, fină și pufoasă, cu o calitate constantă. Aceasta este obținută în urma măcinării cu deosebită grijă a grâului românesc, nu are aditivi și nici amelioratori adăugați, ceea ce o face alegerea potrivită pentru frământarea unui aluat fin, pufos, așa cum necesită cozonacul.

Făina Standard 650 de la Raftul bunicii este o făină de grâu cu o textură densă și calitate constantă, obținută în urma măcinării cu deosebită grijă a grâului românesc de calitate superioară. Făina de grâu 650 de la Raftul bunicii nu are aditivi și nici amelioratori adăugați, ceea ce o face perfectă pentru o frământare ușoară, care te va relaxa în timp ce pregătești bunătăți de casă pentru întreaga familie și cei apropiați. Din Făina Standard 650 obții aluaturi elastice, care se frământă ușor și cresc frumos, fiind ideale pentru pâine, pizza și fursecuri cochete.

Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii este perfect granulat, are o calitate constantă și nu are deloc impurități. Obținut prin măcinare atentă din porumb de calitate superioară, degerminat și de un galben-auriu apetisant, Mălaiul Extra Gold are o fierbere ușoară și oferă preparatelor un gust bogat, inconfundabil.

Grișul din Grâu de la Raftul bunicii este obținut din grâu românesc de calitate superioară, fiind alegerea perfectă pentru a face bunătățile de casă delicioase și cremoase. Griș din Grâu de la Raftul bunicii are o granulație perfectă, fără impurități, este delicat și reprezintă un ajutor de nădejde în bucătărie, pentru o preparare reușită a unor deserturi minunate. Cu ajutorul acestuia, poți prepara budinci, găluște, prăjituri, plăcinte cu lapte și griș, rulade, și desigur, inconfundabilul griș cu lapte, desertul care ne-a făcut tuturor copilăria mai frumoasă.

gama_produse

Acum că ai aflat ce aliați de nădejde poți avea în bucătărie, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să te înscrii în campania „Gătim Împreună” și să aștepți ca norocul să-ți surâdă în tragerea la sorți de pe 4 iulie.

Dar până atunci, suntem curioși și am vrea să aflăm: care este povestea celui mai delicios desert de casă pe care l-ai gustat vreodată?