Dacă îți este poftă de ceva dulce, însă nu ai voie să consumi produse lactate sau ouă, încearcă acest tort de post delicios. Pentru blatul său nu vei avea nevoie de mai mult de 3 ingrediente, iar metoda de pregătire este atât de ușoară, încât și un amator în bucătărie se poate descurca fără efort.
Postul nu trebuie să te împiedice să gătești sau să savurezi deserturi gustoase, trebuie doar să găsești rețeta potrivită. Îți sărim în ajutor cu un tort vegan, care este atât de gustos, încât îl vei prepara și în perioadele în care nu se ține post.
Cuprins articol
Rețetă blat de tort de post, din 3 ingrediente
Ingrediente:
- 350 g de iaurt de soia;
- ½ cană de zahăr brun;
- 1 1/3 cană de făină care crește singură.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, acoperă un vas de iena cu hârtie de copt.
- Amestecă iaurtul de soia cu zahărul într-un bol, după care încorporează treptat făina. După ce amestecul se transformă în aluat, îl vei pune în vasul de iena deja pregătit și îl vei băga la cuptor. Coace blatul de tort în jur de 30 de minute – la final, va căpăta o nuanță aurie la suprafață.
- Scoate blatul de tort din vas și lasă-l la răcit.
Foto: Pinterest
Pont: Dacă vrei să obții un blat de tort în două culori, poți face asta. După ce ai preparat aluatul, împarte-l în mod egal în 2 boluri. Într-unul dintre boluri adaugă 1 lingură de cacao, iar în celălalt ½ lingură de lapte vegetal. Frământă aluatul din ambele boluri, apoi, cu o lingură, ia câte puțin din fiecare aluat și așază alternativ în tava de copt. Astfel, la final, vei avea câte o bilă de aluat alb lângă una de aluat colorat, cu cacao. Folosește apoi lama unui cuțit pentru a amesteca cele două culori, astfel încât aluatul să fie totodată distribuit uniform în tavă. Pune la copt blatul și la final te vei bucura de un tort cu blat în 2 culori.
Acum că blatul de tort este gata, cât timp îl lași la răcit, poți prepara crema vegană. Îți propunem 3 creme de tort diferite – una cu vanilie, una cu aromă de cocos și alta cu ciocolată. Toate trei sunt de post și foarte ușor de preparat. Alege-ți preferata, pune-te pe treabă și apoi savurează tortul alături de cei dragi.
Rețetă cremă de vanilie pentru tortul de post
Foto: Pinterest
Ingrediente:
- 1 cană de frișcă vegetală (găsești în magazinele mari, în zonele cu produse bio);
- 1 cană de mascarpone vegan;
- ½ cană de zahăr pudră;
- 1 păstaie de vanilie.
Mod de preparare:
- Scoate interiorul păstăii de vanilie și încorporează-l în crema vegană de mascarpone, după care adaugă și zahărul pudră și folosește mixerul pentru a transforma acest amestec într-o cremă fină.
- Într-un alt bol, bate frișca vegetală până când se întărește, după care încorporează în ea treptat și cu grijă amestecul pe bază de mascarpone, preparat anterior. Folosește crema imediat ce ai pregătit-o.
Rețetă cremă de cocos pentru tortul de post
Foto: Pinterest
Ingrediente:
- 1 cană de margarină vegană, din soia;
- 60 g zahăr pudră;
- ½ cană de lapte de cocos;
- 1 linguriță de esență de vanilie.
Mod de preparare:
- Folosește mixerul pentru a bate margarina vegană până când capătă o textură pufoasă. Setează mixerul la o viteză mai mică și încorporează jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Adaugă și laptele de cocos, dar și esența de vanilie, după care poți completa cu zahărul pudră rămas. Bate cu mixerul până când obții o cremă fină.
- Ține crema la rece, în frigider, timp de 30 de minute, apoi o poți folosi.
Rețetă cremă de ciocolată vegană pentru tortul de post
Foto: Pinterest
Ingrediente:
- 1 cană de unt vegan;
- 3 căni de zahăr pudră;
- 2/3 cană de pudră de cacao;
- ¼ cană de ciocolată vegană topită;
- 2 lingurițe de esență de vanilie;
- ¼ cană de lapte de migdale.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un bol și folosește mixerul pentru a obține o cremă pufoasă. Dacă aceasta este prea consistentă, poți adăuga puțin lapte de migdale în plus, până când ajunge la consistența dorită.
După ce pregătești una dintre cremele vegane de mai sus, acest tort de post trebuie montat. Numai după ce ești sigur că blatul s-a răcit complet, îl vei tăia pe orizontală, în 2 sau 3 straturi. Între straturi vei distribui uniform crema preparată anterior. Deasupra, după ce acoperi cu un strat generos de cremă, poți orna cu fructe congelate ori proaspete precum merișoare, căpșune sau chiar nuci și alune. Răcește tortul la frigider cel puțin o jumătate de oră înainte de a îl servi – poftă bună!
Comenteaza