Când vine vorba despre rețete care trebuie să impresioneze invitații atât prin gust, cât și prin aspect, noi avem o propunere care în mod sigur nu vă va dezamăgi. Denumirea acestui desert este ,,Red Velvet”, având o rețetă care iese din tiparele clasice ale gustărilor. Este vorba despre un tort care arată spectaculos, dar are şi un gust greu de egalat.

Urmează rețeta noastră și spune-ne daca și ție ți-a plăcut:

Blat:

  • 300g zahăr tos
  • 120g unt moale (cel puțin 82% grăsime)
  • 3 ouă
  • 250ml lapte bătut
  • ½ linguriță colorant roșu gel
  • 2 linguri cacao
  • 275g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 linguriță oțet alb
  • 1 linguriță bicarbonat
  • miezul de la păstaia de vanilie

Cremă:

  • 500g mascarpone
  • 300ml smântână dulce
  • 100g zahăr pudră vanilat

tort red velvet

Pasul 1

Untul (la temperatura camerei) se amestecă cu zahărul tos până se transformă în spumă. Se adaugă ouăle pe rând și se bat foarte bine, după care urmează o lingură de făină pentru a nu tăia compoziția. Se pune în continuare jumătate din cantitatea de făină cernută și jumătate din cantitatea de cacao împreună cu praful de copt și se amestecă până la omogenizare.

Pasul 2

Laptele bătut și vanilia se adaugă la compoziția de mai sus, după care se cerne deasupra restul de făină și cacao. La final se adaugă bicarbonatul stins cu oțet și se amestecă bine.

Pasul 3

Se distribuie compoziția în 3 tăvi de 20 cm diametru și se nivelează cu o spatulă. Blatul se coace la cuptorul încins la 180℃ pentru 22-28 minute. Blaturile se lasă la răcit peste noapte, de preferat.

Pasul 4

Pentru cremă, se amestecă 500g mascarpone la temperatura camerei cu 300ml smântână dulce pentru frișcă care se bate până se întărește.

Pasul 5

Se amestecă mascarpone cu zahărul pudră vanilat până rezultă o spumă în care granulele de zahăr nu se simt deloc. Se adaugă frișca bătută și se amestecă până rezultă o cremă omogenă, care se dă la rece până la asamblarea tortului.

Pasul 6

Pentru asamblare, se pune o cantitate mică de cremă în mijlocul platoului, astfel încât să țină primul blat fixat la locul lui. Se așază primul blat, se pune crema într-un poș cu dui rotund și umple tortul făcând o spirală generoasă de cremă.

Pasul 7

Se lasă spațiu la margine pentru a pune cercuri de cremă. Se așază al doilea blat și se continuă până la ultimul în același mod. Pentru a decora tortul, se pune câte un strat din cercuri de cremă de jur împrejurul lui și se întinde pe fiecare în parte, ușor, cu o linguriță.

Poftă bună!