Vinul fiert de numără printr băuturile tradiționale ale iernii. Pe lângă aroma și gustul delicioase, vinul fiert are o contribuție bună și asupra sănătății noastre. Preparat împreună cu  scorțișoara, cuișoarele și piperul, această băutură devine cel mai bun aliat împotriva racelii. Acest lucru se datorează substanței resveratrol, conţinut de strugurii roşii în sâmburi. De alfel, este cunoscut că vinul roșu are și efecte anti-aging, protejează sănătatea celulară și este benefic pentru sănătatea inimii. Bineînteles că, doar un consum moderat al vinului poate aduce aceste beneficii, consumul exagerat fiind dăunător organismului. 

Printre vitaminele și mineralele pe care le conține vinul roșu se numără: 

Potasiu – are un rol important pentru sănătatea inimii, acest reglând activitatea cardiacă și tensiunea arterială.

Fluor – ajută la sănătatea dentară, întârind smalțul dinților.

 Fosfor – ajută la revigorarea organismului și la sănătatea inimii.

Colina – face parte din complexul vitaminic B şi este un bun adjuvant în menţinerea sănătăţii generale.

shutterstock_520297798

Există o mulțime de rețete de vin fiert pe care le poți face singur acasă, dar noi am ales pentru tine una puțin diferită și  mai specială:

Ingrediente:

  • 1 litru vin roşu
  • 100 de g de zahăr
  • 2 batoane scorţişoară
  • 1 portocală
  • 1 linguriță de piper jamaican 
  • 1 linguriță de cuișoare
  • 1 linguriță de cardamom
  • 30 de ml de digestiv (whiskey/rom/coniac)

Mod de preparare: 

Pasul 1: Toarnă vinul într-o oală și așează-l la foc mediu.

Pasul 2: Adugă piperul jamaican, cuișoarele, cardamomul, zahărul și scorțișoara.

Pasul 3: După ce s-a încălzit bine vinul este timpul să adaugi portocala.

Pasul 4: Apoi, după ce ai fiert vinul scoate batoanele de scorțișoară pentru a nu deveni amară băutura.

Pasul 5: Pune într-o cană cele 30 de ml de digestiv la alegere și deasupra adaugă vinul fiert. 

Pasul 6: Acum tot ce îți rămâne este să te bucuri de băutura ta delicioasă.